torsdag den 23. februar 2012

Foråret i haven er livet op igen

Jeg var en på en lille runde i haven, og nød at se at frosten ikke havde fået bugt med alle de løg der havde taget forskud på foråret inden frosten satte ind... Jeg måtte også have et par vintergækker med ind i varmen, selvom de ikke kan lide det. De er kommet i en lille vase og står i vindeskarmen i mit "skovtema".


onsdag den 22. februar 2012

Nye havebukser

Jeg har mange gange kigget på disse havebukser fra Garden Girl, og har været meget i tvivl om hvor vidt jeg kan lide dem eller ej... Men det bliver bare ved med at rykke i mig - siden jeg i sommers var på sjælland til Ledreborgs Livsstilsmesse. Det må bare betyde, at jeg må eje dem, så jeg håber ikke jeg fortryder... Nu vil jeg bare glæde mig til at de kommer med posten...

Jeg kunne også godt tænke mig en shoftshell af samme mærke, men det må være nok med bukserne i denne omgang - et pengetræ har jeg endnu ikke kunnet finde til min have...

Livsstilsmessen på Ledreborg håber jeg på at komme afsted til i år igen. Jeg har været afsted med en veninde nogle gange, og det har været nogle pragtfulde ture, hvor vi bare rigtig har hygget os. Det kan varmt anbefales.

Opskrift på min mysli med frø og nødder

Her er opskriften på min dejlige mysli - drengene elsker den også som drys på yoghurt.


Mysli med Nødder og Kerner
Det skal du bruge:

2 dl        akacie honning
1 dl        agave sirup
1 dl        rapsolie
1 spsk    vanilje sukker
275 g     grovvalsede havregryn
200 g     rugflager
100 g     branflakes
30 g       sesamfrø
35 g       solsikkekerner
50 g       groft hakkede mandler
50 g       groft hakkede hasselnødder
50 g       groft hakkede paranødder
100 g     goji- eller tranebær

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 1800

Smelt honning, sirup, rapsolie og vaniljesukker i en gryde.

Bland gryn, branflakes og alle kerner i den smeltede blanding i gryden.

Bred blandingen ud på en bageplade, og sæt det i ovnen i 15 minutter.

Bland de grofthakkede nødder med blandingen på bagepladen, og bag det i 15 minutter mere – vend i blandingen ca halvvejs.

Bland til sidst bærrene i blandingen, og giv det ca 8 minutter mere – hold øje med myslien ikke bliver mørk – især nødderne.

Tag det ud af ovnen og lad det køle af inden det kommes i en krukke.

Velbekomme.


tirsdag den 21. februar 2012

Lovede mere end jeg kunne holde...

... Aftenen har været for kort, så opskriften på müsli må vente... men den skal nok komme...

mandag den 20. februar 2012

Uhmn - min hjemmelavede müsli

Her i eftermiddag fik jeg tid til at lave min hjemmelavede müsli - opskrift følger imorgen, håber jeg. Den smager godt ovenpå A38 blendet med Skyr og friske hindbær. Drengene får en portion med i børnehave og skole imorgen. Kig med herunder og kig ind igen imorgen for at få opskriften.


onsdag den 15. februar 2012

Japansk Paradisæble - fra efteråret


Jeg tror, min interesse for have og havearbejde stammer tilbage fra min barndom,  hvor vi såede karse og oplevede hvordan et frø spirrede. 

Huskede vi at vande, voksede karsen op og blev til en lille grøntsag, som kunne spises på en æggemad med mayonaise.

Det er for mig så tilfredsstillende, at så og plante og følge det vokse for til sidst at nyde blomster og små "afgrøder".


Paradisæble-træet har jeg stor glæde af. Jeg prøver at holde formen lidt "paraply"-agtig og den pynter året rundt. Om sommeren med lyserøde blomster, om efteråret med røde æbler og om vinteren med en lyskæde. 

Æblerne sidder helt tæt på træet, og pynter i sig selv. Der kommer rigelig med æbler til at jeg kan bruge dem til at pynte med  rundt i haven. De holder hele efteråret og lidt af vinteren med, og det er til stor glæde for fuglene i haven.Da vi jo ikke selv har anlagt haven, har jeg måttet gætte mig lidt til hvilken type træ det er. Jeg tror, jeg har fundet ud af, at det er et "Malus floribunda" - et japansk Paradisæble-træ, som beskrives som et "lille graciøst træ med overhængende grene". Beskrivelsen af denne passer rigtig godt på træet i vores have.
lørdag den 11. februar 2012

Blomstrende forårstrend


Jeg har for nogle år tilbage været selvstændig, hvor jeg havde en engros virksomhed, som solgte bånd og dekorationsartikler. Virksomheden kunne desværre ikke blive rentabel, så vi måtte lukke den ned. Det var rigtig hårdt, for jeg var super glad for arbejdet med virksomheden, men det var sådan det skulle være.

Jeg fik en fantastisk veninde dengang - en medarbejder, og vi har stadig kontakten i dag. Hun er blomsterdekoratør, så jeg får stadig inspiration og ideer fra hende. Engang imellem hjælper jeg også lidt til, når hun har ekstra travlt i sit værksted.

Floradania har en super inspirerende hjemmeside, og lige nu viser de ideer til et Vintage look, som lige er mig! Trenden for dette forårstema foreslår at bruge gamle arvestykker og materialer som ædelstene, broderi anglaise, hæklede tekstiler, antik guld, porcelæn, farvet glas og brokadetekstiler. Billederne fra Floradanias hjemmeside taler for sig selv.

torsdag den 9. februar 2012

Vinterferie forude

I næste uge skal vi på vinterferie i et lækkert sommerhus, og derfor skal Coco passes hos min søster. Det giver anledning til den helt store tur - nemlig en vask, klipning af kløer og rensning af ører. Behandlingen afsluttes med føn og frisering. Og puha,  hvor hun bare ikke kan lide det! Men hun er så glad - og lækker, når det hele er overstået og hun får et par godbidder.

onsdag den 8. februar 2012

Venter under sneen


De stakkels forårsbebudere blev snydt, og må nu vente med hovederne fremme i den kolde sne. Og jeg må også vente... Jeg glæder mig så meget til at opleve vores andet forår her i huset og haven - at se alle de blomsterløg, jeg har gravet i jorden fra Claus Dalby's lilla og rosa sortiment (200 løg i alt!!), og nogle få løg fra Isabella Smith. For slet ikke at nævne alle de påskeliljer, krokusser, vintergækker, perlehyacinter og tulipaner, der er i haven i forvejen. Det skal blive et helt fantastisk forår!!
tirsdag den 7. februar 2012

Præstbjerg Plantage

Her i weekenden var vi i Præstbjerg Plantage med Lukas klasse. Vi var bla andet ude at gå 3 km rundt om søen, og det gav varmen trods 8-10 minus grader.

Der var så helt utroligt smukt, og rundt omkring kunne man i sneen se fodspor fra de vilde dyr, der lever i området.

Børnene morede sig sammen, og det var en fornøjelse at være med til at afholde dette arrangement, som gerne skulle styrke børnenes forhold til hinanden.

Vi forældre i klassen er ret enige om, at det er vigtigt for børnene, at vi har et godt sammenhold i forældregruppen. Det viser vi bla ved at afholde og deltage i sådanne arrangementer.

Vi slog desuden katten af tønden og drak kaffe, saftevand og varm kakao sammen med kage og fastelavnsboller. Nogle hyggelige og lidt kolde timer i godt selskab.
lørdag den 4. februar 2012

Spændt på torsdag

Jeg er meget spændt på at nå til torsdag her i denne uge. Min mand og jeg skal til Århus sammen med Mathias, som skal til kontrol på Universitetshospitalets øjenafdeling.

Mathias er synshandicappet og har Nystagmus samtidig med, at han skeler på sit højre øje. Han har ligeledes en hjernebetinget synsnedsættelse - også kaldet CVI.

For at rette op på Mathias skelen, har han gået med en klap for sit venstre øje 5 dage om uge i 3-5 timer af gangen, og det har han nu gjort i næsten et halt år. For 3 måneder siden, var vi sidst til kontrol, og han syn var blevet dobbelt så godt, så vi håber på ligeså godt nyt denne gang.

Mathias Nystagmus skyldes spinkle synsnerver, som man har konstateret med en Mr-skanning. Nystagmus kan ikke "helbredes" på nuværende tidspunkt her i Danmark.

For at se beskrivelse af et normalt øje, klik her.

fredag den 3. februar 2012

Haven er så flot

                                 Jeg deler lige et par fotos derfra, inden jeg går i seng... nat nat...