søndag den 20. maj 2012

Forårets Have bileder


Æble-  og bærbedet:

Det er en skam, at rhododendronerne ikke står i blomst hele sommeren - de er så flotte i denne tid. 

Helt til højre er det et æbletræ, som kun havde få blomster sidste år og gav bare et æble. Det tegner meget bedre i år!

Busken til venstre er en ribs, og mellem rhododendronen og ribsen - bag tulipanerne, er der hindbær på vej op.


Staude-bedet, som først er ved at blive anlagt.


Bed ved legehuset med blomstrende rhododendron.
Højbedet skal på prøve i år, da jeg har købt 6 plantesække, som er fordelt ovenpå plasten fra sækkene. 

Der kom så meget ukrudt i bedet sidste år, at jeg slet ikke kunne følge med til at holde det nede, så nu prøver jeg dette af. 

Jeg har sået rucola og pluksalat indtil videre.




Terrassebedet er jeg ikke helt tilfreds med, så den skal der pusles lidt med her i sommer. 


Det er en træhortensia, som har fået blade og til højre for den, er der en klatrerose på vej.


 Det røde bed


Krydderurte bed og vinrabarber.
Her min klematis Belle of Working. Den ses også til højre på billedet nedenunder.

Bordet bruger jeg til at lægge vasketøj sammen på om sommeren.




Bøgehækken er sprunget ud, og tulipanerne Maytime kan skimtes. 

Planen er at få klippet hækken godt ind, så bedet bliver lidt bredere.













Ved siden af bænken har jeg forskellige lathyrus - fra Claus Dalbys Bilka sortiment og fra Isabela Smith. De er så småt begyndt at klatre.

I bedet kommer der Dahlia og Georginer samt bonderoser/pæoner. Herunder er det georginer, der er på vej op gennem jorden.











Bedene foran huset. 

Paradisæblet blomstrer rigtig flot.

Jeg er bange for, at magnolien fik frost på et sårbart tidspunkt, for knopperne blomstrer ikke, men falder af. Det er jeg rigtig ærgelig over...

Se de søde akelejer herunder:



Rigtig god sommeruge til alle:-)




fredag den 18. maj 2012

Et sidste farvel til Bedste

Hun var min mands "Bedste", og i dag tog vi afsked med hende ved hendes begravelse. Det var en trist men også smuk dag i familiens skød - som Bedste havde ønsket.





onsdag den 16. maj 2012

Tulipan "Blue Diamond"

Haven blomstrer med en masse flotte tulipaner, og heldigvis nåede jeg at tage billeder inden det begyndte at regne - for nu ligger mange af dem ned. 

Blue Diamond er nok den mest imponerende og flotteste tulipan jeg har set! Den starter som én af de første af de fire sorter, og den lover - med sit store lukkede hoved, en kæmpe blomst med masser af blomsterblade.




Blue Diamond minder rigtig meget om en bonderose/pæon, og den har mange lyserøde og pink nuancer efterhånden som den springer ud. Til sidst er den næsten lilla.

Det var den første af de fire tulipaner i mit Claus Dalby forårs-sortiment fra Bilka, som begyndte at springe ud - og se herunder, så flot den er:




Tulipan "New Design"

En rigtig sød rosa farvet tulipan, som jeg hurtigt kunne genkende på bladende, da de har en hvid streg rundt i hele kanten. Jeg er ikke så vild med bladene, men blomsten er jeg til gengæld meget glad for. 





Tulipan "Maytime"

Her er Maytime, og den sprang udsom den tredje af de 4 tulipaner. 

Maytime er lilje-agtig i formen, og pink både før og efter den springer ud. Stilken er ret tynd. 





Tulipan "Barcelona"

Herunder er det tulipan Barcelona, og det var den sidste af sorterne som blomstrede, og der står stadig en masse som endnu ikke er sprunget ud. 

Den er let pink, inden den blomstrer, og rosa når den står i blomst. Dens stilk er meget kraftig, og den holder rigtig godt inde i vase.




mandag den 14. maj 2012

Konkurrence hos Claus Dalby

Åhhh, hjælp mig endelig, hvis du synes om mit billede af forårets anemoner - det har nr 105. Eller kig bare ind og se de øvrige smukke billeder - det er en svær konkurrence... Brug linket her

.

søndag den 13. maj 2012

Hanne Rimmens univers: DIY til de hæklede blomster

Sådan én må jeg have lavet!!



Hanne Rimmens univers: DIY til de hæklede blomster


Nye "Darlings" til haven

Jeg er blevet meget hurtigere til at komme igennem Bilka, og der er stadiggod plads i vognen, når jeg når til haveafdelingen, som ligger til sidst på ruten gennem det store supermarked! Det skyldes flere ting - at vi har fået en større have selvfølgelig, men med Claus Dalbys sortiment i Bika i Holstebro er det som om, hele afdelingen er piftet op og blevet meget mere inspirerende. Så jeg har været der igen, og købt to pæoner:




lørdag den 12. maj 2012

Klematis "Belle of Woking"

I forsommeren 2011 på Livsstilsdagene på Ledreborg forelskede jeg mig i denne smukke klematis, 


Det skulle også blive min første, for jeg måtte have den med hjem!! Til min ærgrelse gik den ud (troede jeg), men senere på sommeren begyndte den alligevel at vise sig igen, så jeg flyttede den til en plads op af et hvidt plankeværk, som ses herunder. Her dækkede jeg den med blade vinteren over, og på billedet til venstre (fra den 25-03-2012) er den netop begyndt at titte frem. Billedet til højre er fra den 08-05-2012, så det er vokset et godt stykke på bare 19 dage.


Og så har jeg researchet lidt på Belle of Working:


Familie: Ranunculaceae


Beskrivelse: "Belle of Woking 'er en løvfældende, hårdfør klematis, som vokser sig omkring 7 meter høje. Den danner duset, lilla/lavendel blå blomster med spidse lysegrønne bægerblade.

Dyrkning: Plantes i veldrænet, fugt-holdigt jord med en god luftcirkulation. Som regel kræver klematis fuld sol for at blomstre bedst, men altid med et vigtigt forbehold, da rødderne skal opbevares køligt i skygge. 


Forbedre jorden med kompost og give den gerne et godt lag barkflis for at sikre, at jorden ikke tørrer ud, især i varme perioder. Sørg samtidig for plads omkring bunden af planten for at forhindre forrådnelse.
 
Klematis har brug for regelmæssig næring i løbet af vækstsæsonen, og dobbelt når de dyrkes i krukker. Ud over gødning eller kompost til næring, skal man bruge en flydende gødning, for at fremme dens generelle styrke og øge blomstring.


Ingen klematis bryder sig ikke om at få deres rødder forstyrret. Hvis det er nødvendigt, man flytter en plante, så gør det i det tidlige forår, løft forsigtigt og hold jordklumpen intakt.
 
Fjern døde eller svage stængler i slutningen af ​​foråret. Blomstrende skud skal beskæres lidt tilbage for at tilskynde genblomstring i efteråret.
 
Kommentarer: 'Belle i Woking "er en udfordrende klematis til at dyrke, men det er umagen værd.  'Belle of Woking' er en tidlig-blomstrende sort, da den blomstrer omkring slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni på væksten fra året før. Hold øje med kraftige blomster, da de kan kræve, at man forsigtigt binder de nikkende stilkene for ekstra støtte.

Stærke vinde kan beskadige blomster og svage stængler, men 'Belle' er en vidunderlig snitblomst. Overvej at lade dårligt vejr være en undskyldning for at bringe blomsterne indendørs, så man kan nyde deres form helt tæt på.

Skadedyr og sygdomme: Ørentvister, mellus og snegle kan være et problem. Hold planterne sunde ved at opfylde dyrknings kravene, eller dyrk 'Belle' i en potte, som gør det lettere at føre nøje tilsyn for skadedyr.

Svampesygdom viser sig i stængler, der pludseligt kollapser. Fjern de syge stængler med det samme. Hvis det ”syge” på klematisen ikke fjernes fortsætter svampeangrebet, og kan slå klematisen helt ned.

torsdag den 10. maj 2012

En skønhed ved Politistationen


Jeg måtte simpelthen stoppe op og bakke tilbage, for at tage et billede af det store, smukke træ, som står foran politistationen i Holstebro. Det er taget i en solnedgang, og jeg ved desværre ikke hvilet træ det er - men hvor er det flot!

onsdag den 9. maj 2012

Oldes stol er færdig!

Mange timers arbejde er nu færdig, stolen er blevet færdig! Der er brugt knap 500 søm - flere af dem blev bøjet og hamret skæve, eller toppen røg af - der var kun omkring 10 som i overskud! Jeg brugte en almindelig hammer, og det havde nok været bedre med en hammer med plastik ende, da den almindelige hammer har givet lidt mærker i sømmene - og i træet... Men jeg sparrede 500 kr ved at nøjes med min almindelige hammer, og det er okay. 

Stolen fik 2 gange lak inden stoffet kom på. Efter stoffet, sleb jeg efter - især på de "kritiske" områder, hvor hammeren var kommet lidt for tæt på træet. Og så en sidste og 3. gang lak. Resultatet er blevet rigtig fint med en mat lak.

Det var svært at få stoffet jævnt, og man kan godt se det er hjemmegjort. Men det giver sjæl og historie til stolen, og jeg er glad for resultatet og det har været arbejdet værd. 


Herunder kan der klikkes ind på tidligere indlæg om stolens arbejde:

Del 1: Stolen er kommet hjem, og vi overvejer hvad der skal gøres - klik her for at læse mere
Del 2: Betrækket fjernes og nyt stof bestilt - klik her for at læse mere
Del 3: Stoffet og sømmene til stolen er kommet - klik her for at læse mere
Del 4:  Slib, vask med grundrens og en lille krise - klik her for at læse mere
Del 5:  Bejdse og lak - klik her for at læse mere

Se før og efter billeder af stolen her:


tirsdag den 8. maj 2012

Alle mine tulipaner

Hvor er det skønt med en aften i sofaen - jeg har rodet i haven og nydt det gode vejr de sidste dage, og det er nogle aftner siden jeg har siddet i sofaen. 

Det er begyndt at regne her i eftermiddag, og jeg fik også givet græsplænen en lille smule gødning, som den forhåbentlig suger til sig sammen med gødningen i de næste dage. Det er god til haven med lidt regn.

Der er kommet lidt med ind fra haven, da Duftsnebollen blomstrer nu - ikke så mange som sidste år, da jeg har beskåret den kraftigt efter sidste års blomstring, men det var nødvendigt med en fast og kærlig hånd, da den voksede ud på fortovet!!


Vi kan dufte den i hele stueetagen, og jeg har nok kun hentet 5-6 blomster ind. Jeg har mast stilkene godt, så de kan suge vand og holde sig længe her indenfor. 

De står på billedet herover sammen med Tulipan "New Design" fra Claus Dalbys Forårsløgs-sortiment, jeg købte i Bilka i efteråret. Det er en rigtig sød, rosa tulipan som jeg hurtigt kan genkende på bladene, da de er hvidstribede.


Jeg har haft nogle stykker inde af Tulipan "Blue Diamond" fra sortimentet, men jeg har endnu ikke selv fået taget billeder af dem. Jeg har dog så mange, at jeg også har kunnet forære lidt væk - prøv at klikke på billedet herunder, for at komme videre ind på Lenes Blog - "Hverdagens lille Lykke"Hun har fået Blue Diamond så flot arrangeret i en vase.



Der venter flere overraskelser nemlig "Barcelona" og "Maytime". Det er hele grave-arbejdet om efteråret værd; jeg glæder mig som et lille barn til at se hovederne åbne sig!