fredag den 29. marts 2013

Nu lykkes det!


Så ser det rigtig ud - der er blevet mønster i arbejdet, så nu strikker jeg derudaf - se min finger, den har fået en garnrille:-)

Det er også blevet til et enkelt knaphul, jeg har fundet en guide her, som giver et flot knaphul.Hæklet sutteholder - en giraf

Fra Maja Hansens bog "Hæklede dyr" har jeg fundet inspirationen til sådan en fætter:

De er så hurtige at lave - lidt noget "nørkelri", men det er alt besværet værd, for de bliver så søde. Pyt med at der sniger sig lidt fejl ind, det blir de bare mere nuttede af:-)

Min nevø ønskede sig en lille giraf af tante, så denne skal han have til at passe på sin sut:-)


onsdag den 27. marts 2013

Garn fra Garnudsalg - nyt projekt - men hjææælp!


Jeg har fået garn med posten fra Garnudsalg, og er gået igang med et nyt projekt... Men det er første gang jeg strikke et diagram, og jeg kan ikke finde ud af hvordan man gør... Derfor håber jeg på hjælp fra blogland?

Jeg er ved at strikke denne model fra DROPS. Jeg er igang, som ses herunder, men jeg bliver i tvivl om jeg gør det rigtigt. Det er en model med raglan ærmer, og jeg er igang med ryg/forstykket, som strikkes nedefra på rundpinde. Her kommer så mit sprørgsmål:

På mønsterdiagrammet har jeg fundet ud af at jeg skal starte første pind i nederste højre hjørne og stikke mod venstre - men skal jeg så fortsætte næste pind med at strikke fra højre mod venstre igen, eller skal jeg strikke fra venstre mod højre?

Jeg håber og venter spændt på svar...

søndag den 24. marts 2013

Glædelig påske!


Før påske var jeg med til at arrangere et lille klassearrangement i Lukas 1.A. Der skulle lidt pynt på bordene, så jeg fik hurtigt lavet disse små potter. Lidt Sisal til at dække jorden. Et lille bånd med sommerfugle - sat fast med en nål og samme bånd omkring nogle bloklys:-)

Sommerfuglene er købt på en tynd wire og stukket i jorden - næsten usynlig, så det ser ud som om de netop er ved at lande i sisalen:-) Åhhh forår - kom nu snart...

torsdag den 21. marts 2013

Der har været en lille påske høne...


I dag er jeg hjemme omkring inden, jeg henter drengene, for at gemme et lille påskeæg af chokolade til dem. Så plejer jeg lige pludselig at begynde at synge sangen herunder for dem, efter vi er kommet hjem:

Der har været en lille påske høne
og den har lagt et æg.

Og jeg ved også hvor den har lagt det,
for den har nemlig sagt det.

Kig oppe kig nede
og du skal bare lede
Kig ude kig inde 
og prøv om du kan finde
ET LILLE PÅSKE ÆG!

Og så står de ellers og tripper så at sidste vers er slut, før de springer rundt i huset, for at finde ægget!!

- Kan du finde ægget?

søndag den 17. marts 2013

Etui til pind og nål

Jeg har hidtil haft mit strikke- og hækle "værktøj" lidt rundt omkring i poser, og har ikke altid kunnet finde det jeg skulle bruge.

Så weekenden gik med at få designet, konstrueret og syet et etui til at have sagerne samlet i.

Den er blevet rigtig god, men der er også lidt ændringer til den.

Jeg har planer om at få lavet en ny, måske lidt ekstra til at sælge på shoppen.

onsdag den 13. marts 2013

Foråret var begyndt

Endelig er drengene blev raske... dog ikke helt friske igen. Det er gået værst ud over Mathias, og han er godt nok blev tynd... Så han får smør på brødet og i aften har jeg lavet deres livret - risengrød lavet af sødmælk:-) Nu håber jeg bare på at foråret snart "kommer igen", og at vi slipper for mere sygdom.

Se herunder, hvor flot det var begyndt i haven, men påskeliljer der titter frem, påskeklokker der gemmer på en hemmelighed, erantis der venter på solen sammen med vintergækkerne.


søndag den 10. marts 2013

Al for meget sygdom...

Drengene har været så syge på det sidste - Lukas har netop haft sin 5. omgang, og Mathias ligger syg nu med opkast... 4. døgn tæller vi...

Han er så slap, at han ikke engang rejser sig, når maven skal tømmes, det løber bare...

Undskyld, det er ikke så lækkert, men sart kan man bare ikke være her pt... Vaskemaskinen kører på højtryk og mine hænder er helt ru...

Vi venter på sol og varme, og vi har det 99% sikret, for vi har bestilt sommerferie til Mallorca - kunne godt tænke mig at være dér nu!

mandag den 4. marts 2013

Amigurumi Får


Jeg købte for noget tid siden Maja Hansens bog "Hæklede dyr", og har nu fået hæklet mit første dyr fra bogen - nemlig et får. Jeg syntes dyrene er så søde, men hvor er det bare noget værre nips at sidde med...