Sider

lørdag den 26. januar 2013

Italiensk pizzadej efter original opskrift

I sommeren 2011 var vi på sommerferie i Italien, hvor vi boede i den ene halvdel af huset hos en Italiensk familie. En enkelt aften spiste vi sammen med hele den italienske familie, hvor faderen lavede pizzaer til os. 

Faderen havde arbejdet i hans forældres familie-restaurant i mange år, hvor hans specialitet var... PIZZA!! Så aftensmaden blev tilberedt på professionel vis - i udendørs pizzaovn efter familiens egen pizzaopskrift.

Jeg forsøgte at forstå opskriften, da faderen på sit gebrokne engelsk forklarede ig den - det var jo på "slum" og "gefuhl". Jeg har prøvet mig meget frem efter vi er kommet hjem, og herunder får I opskriften:-) 


Det skal du bruge til ca 36 boller - 2 plader:

Dej:
25    g.      gær

500 ml     fingervarmt vand
1      tsk    salt
1               æg
3      spsk olie
300 g       durum mel
560 g       tipo 0 mel


Tomatsauce:
1     flaske/ 650 g mosede tomater fra Urtegården
2     tsk     salt
2     spsk  tørret oregano
3     fed     hvidløg


Sådan gør du:


- Gæren røres ud i lunkent vand. Æg, olie og salt tilsættes og det hele blandes.

- Durum melet tilsættes først, og herefter tipo 0 melet. Hold ca 1 dl tilbage til at bruge, når dejen skal
  rulles ud.

- Lad dejen hæve - jo længere jo bedre og gerne i en plastpose.

- Tomatsaucen laves gerne nogle timer i forvejen, så den når at stå og trække.

- Put det fyld på pizzaen, som du foretrækker. Vi lærte at bruge det rigtige bøfmozarella, og
  pizzamandens egen specialitet var bare tomatsauce, mozarella og et drys af oregano. Da pizzaen
  kom ud af ovnen, fik den en sjat olivenolie:-)

En god rækkefølge til fyldet, er først at smøre tomatsauce på, så smuldret/revet ost, lidt grønt og til sidst kødet.

- Bag pizzaen - helst på en pizzasten og ellers på en plade i bunden af ovnen ved 300 grader i 10-15
  minutter.

I Italien, havde pizzamanden (som Mathias kaldte ham) dejen til at hæve i små pizza-bunde-portioner. Hver portion var pakket ind i et stykke film, og så lå de (det var en kæmpe portion dej han lavede af gangen) i en kommode i skufferne! Dejen blev lavet klar om morgnen, og så stod det køligt og hævede i kommoden, til vi skulle have det om aftenen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar