Det skal du bruge til ca 36 boller - 2 plader:
Dej:
2 pk gær
2 dl A38 0,5% - gerne økologisk
4 dl vand
4 spsk sukker
4 æg
400 g fint revet gulerødder
2 dl solsikkekerner
2 tsk salt
400 g ølandshvedemel
200 g grahams- eller rugmel
600 g hvedemel
Sådan gør du:
- A38 og vandet blandes og lunes til det er fingervarmt. Jeg plejer at tage lidt af blandingen fra i en skål, og opløser gæren heri før det tilsættes hele blandingen.
- Tilsæt æg, salt og sukker og rør rundt.
- Tilsæt solsikkekernerne.
- Tilsæt melet - først rører jeg grahams- eller rugmelet, derefter ølandshveden og til sidst rører jeg hvedemelt i - det hele i en røremaskine.
- Jeg vurderer dejen - den skal minde lidt om havregrød, men må heller ikke være for blank., jeg tilsætter ekstra hvedemel efter behov.
- Lad dejen hæve i ca 30 min.
- Jeg plejer ikke at røre for meget i dejen, før jeg sætte den på 2 plader med et par skeer.
- Smør evt bollerne med sammenpisket æg. Lad dem efterhæve ca 20-30 min.
- Bag bollerne ved 220 grader i ca. 15 min til det er flotte gyldne.
Bollerne er super gode til at fryse ned, og så plejer jeg at tø dem op i microovnen efter behov - så er de som nybagte - uhmnnn, jeg har altid disse boller i frysren, og hele familien elsker dem.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar