tirsdag den 28. august 2012

Uro med origami traner

Siden jeg foldede den første trane, har begge drenge også været interesseret i "folderiet", og Mathias på snart fem ville gerne have dem "op at flyve" på sit værelse. Og det gør de så nu. Han ligger i sengen og puster til dem, så de flyver:-)

Jeg fandt en lille blomsterpind i kælderen, som blev malet grøn, og på den kunne jeg binde tre traner.


søndag den 26. august 2012

Dagens fund på bagagerumsmarked

Jeg var et hurtigt smut (havde en time) på vores lokale bagagerumsmarked inden Lukas og Carsten skulle til svømning. Jeg fandt en gammel bog med gule sider, en masse gamle frimærker og en hækleopskrift på stjerner. Jeg vidste hvad jeg ville prøve at finde og var ret målrettet.

Jeg er ikke god til at gå og kigge på markeder, når der ikke er noget bestemt i tankerne jeg går efter. Det fede er, når jeg så finder noget af det, jeg har gået og forestillet mig, det gir et lille "kick".  

Er der ikke noget bestemt jeg kigger efter, så syntes jeg det er ret forvirrende og uoverskueligt og at det hele bare er noget skrammel! Mærkeligt, mon jeg er den eneste...?
Mine nye "sager" får nok lov at ligge og vente lidt, det skal gemmes til nogle nye projekter, jeg har i tankerne. Lige nu må jeg hellere lade være med at sætte gang i nye ting...  Jeg jo også lige en søster, der skal giftes om 14 dage:-) 

Jeg glæder mig rigtig meget til at se hende blive smedet sammen med manden i hendes liv. Hun fortjener det SÅ meget, hun har været igennem så meget træls... Men det er jo en helt anden historie end hvad dette blogindlæg skulle handle om:-)

I ønskes alle en dejlig start på en ny uge imorgen.

Pardo Jewellery Clay

Et nyt materiale er blevet prøvet af nemlig Pardo Jewellery Clay. Det er et materiale, som minder om modellér voks og cernit, men er måske mere velegnet til smykkefremstilling/små ting end cernit. De første modeller, jeg har fremstillet er nok mest sommerfarver, men efterårsfarverne er også købt - se sidste billede i blogindlægget:-)

Jeg ruller materialet forsigtigt ud på et rent, "glat" bord (det ville ikke gå på eks et træbord). Jeg har forskellige forme, og med disse trykker jeg figurerne ud. 

I noget af Clay'en har jeg lavet et mønster i forvejen med forkellige materialer - eks knapper.

Jewellery Clayen skal hærde/bage i ovnen i max 30 minutter ved 120 grader. Herefter lakerer jeg figurerne med en speciel lak beregnet til materialet. Det giver en flot, glat og let blank overflade og gør figurerne mere holdbare.Planene er, at der skal laver ørenringe og armbånd af figurerne, så langt er jeg bare ikke nået endnu:-)

Alle materialer har jeg købt på Graficals hjemmeside - lad mig vide, hvis der er brug for mere hjælp til at finde de konkrete varer:-)

De fine efterårsfarver:-)
Den sorte og den røde har en smule glimmer i sig. 

lørdag den 25. august 2012

Ugens buketter med havens dahlia

Jeg har masser af Dahlia i haven nu, og det er helt utroligt, at de grimme knolde (prøv at se linket her) jeg gravede ned i efteråret bliver til så mange smukke blomster. 

Hver fredag bliver der gjort rent hos os, og så elsker jeg at kunne gå i haven og plukke mine egne blomster og sætte dem i små vaser, der så pynter rundt omkring i huset i ugens løb.

Min søster skal giftes om 14 dage, og jeg håber, der stadig er en flok blomster til den tid, for så skal de måske pynte på hendes bryllupsdag:-)


Der er to forskellige dahlia i buketterne: Pretty "Lady" og "Diana's Memory". Jeg venter stadig på at "Papageno" skal springe ud:-)

Scraps og Scrapping

I det nye magasin Isabellas, er der en artikel af Christine Clemmensen, hvor hun giver fif til denne særlige kunst. Jeg er stor fan af hendes arbejde og jeg kan ikke forestille mig en mere dygtig "scrapper" end Christine...


hendes blog, viser hun flere billeder både fra artiklen, men der er også "bonus" billeder og en video lavet i forbindelse med arbejdet med artiklen til Isabellas.

Christine Clemmensen har iøvrigt været med i en bog: "Scraps - Gynther og Clemmensen", som jeg har været inde og bestille på www.boligoglivsstil.dk. Jeg glæder mig til at modtage bogen, og til at kende mere til denne kunst. Jeg håber på selv at kunne fremstille lidt jeg kan bruge på kort og frøposer.
Origami Flyvende Fugl - Trin for trin

Jeg har flere gange haft lyst til at prøve, og nu er det kommet i fingrene - origami skal prøves af:-)

Jeg har surfet lidt rundt ved hjælp af Google, og har fundet ud af at kunsten kommer fra Japan og startede i det 17. århundrede e.kr. Ordet "Origami" kommer af japansk og "oru" betyder "at folde" og "kami" betyder papir. Origami blev populært udenfor Japan midt i 90'erne, og nogle af kendetegnene er; at et kvadratisk stykke papir foldes få gange - uden brug af lim og saks, til komplicerede, geometriske figurer.

Den japanske trane bruges ofte og er meget velkendt indenfor origami. Jeg er startet med en Flyvende fugl, som skulle være lidt mere enkel end tranen:


Se herunder, hvad jeg gjorde:


torsdag den 23. august 2012

Svært at lære at læse

Min søn er netop startet i 1. klasse, og det er bare så svært for ham at knække "læse-koden". Det er en stor udfordring at holde fokus og koncentrere sig; gid man kunne lege sig til al lærdom... 

Det hjælper lidt med bogstaver på "Butter Beans" fra Urtekram, hvor vi kan lege lidt med ordene. De ligger på spisebordet til fri afbenyttelse, og selvom det bliver til mange "prut, røv, numse og bøvse-ord", så giver det også lidt lærdom... 

Vi prøver at holde en god og hyggelig stemning, når der skal laves lektier, og man skal virkelig have lageret med tålmodighed fyldt op, for temperamentet tager let over, når bogstaverne driller... Læsebogen har været smidt på gulvet et par gange, men stille og roligt går det fremad, og det bliver fantastisk for ham, når han får knækket koden og selv kan læse:-)

Nogen gode råd og forslag til "læring i leg"?
Min


mandag den 20. august 2012

Duftende lathyrus

Helt tilbage i april forspirede jeg lathyrus fra Claus Dalby og Isabella Smith. Dem nyder jeg godt af nu, da de små spirer er blevet til farverige, duftende blomster - og kunne jeg bare blogge duften også...


søndag den 19. august 2012

Medaljer til mini OL

I weekenden har jeg været medarrangør af et "Mini Ol", hvor der selvfølgelig skulle være medalje overrækkelse til sidst Hos "Søstrene" var jeg så heldig at finde guld klistermærker med tal, glitter og det hele. 

Af selvhærdende ler fra Grafical.dk rullede jeg en klump ud, hvori jeg med en plastik beholder trykkede medaljer ud.

Et sugerør passede perfekt til at lave huller til en snor og herefter fik leret lov at tørre/hærde i et døgns tid. 

For at gøre overfladen mere glat til at klistermærkerne kunne sidde godt fast, malede jeg dem over med Paverpol skulpturlim. Og så vupti - på med klistermærket og i med en snor, og medaljerne var klar til dagens overrækkelse!! fredag den 17. august 2012

Lavendel Paraplyer til kælderen

Vi har en fugtig kælder, så derfor vil jeg prøve at hænge nogle af disse lavendelparaplyer op dernede. Det er ikke sikkert de gør den store forskel på den fugtige lugt, men de ser så fine ud og dufter dejligt. Hvis jeg får lavet rigeligt, kommer de nok til at pynte lidt rundt omkring i huset.

Jeg har fundet ideen i bogen "Magiske måneder" af Helle Schjönning - læs mere om bogen i et tidligere blog indlæg her.


onsdag den 15. august 2012

Sensommerdage

Det var sjovt at se i dag, hvordan drengene blev sendt afsted i skole og børnehave fuldt påklædte og hvordan de endte i haven i bare underbukser:-) Det er skøøønt med sol og sommer i Danmark, og vi må nyde det i fulde drag den korte tid det varer...

Jeg har nydt i dag at høre drengene lege, men jeg har nusset rundt i haven... De ved det ikke endnu, men jeg var ved at forberede lidt til at få badebassinet frem i weekenden. 

Herunder holder vi en lille pause med en jordbær-banan smoothie. De blev pyntede med vifter fra Søstrene:-) Vi glæder os til flere sommerdage.


tirsdag den 14. august 2012

Træstubbe i spisestuen

Jeg har nogle dejlige minder fra da vi fældede lærken i haven i 2011, så disse stubbe fra minder mig om den dag, da de stammer fra træet - det samme gælder grenene. 

Stubbene er pyntet med kaninpels, lys samt et hjerte fra keramikværkstedet. De står og pynter i spisestuen, og når jeg kigger på dem, tænker jeg på min far med motorsaven, og vores to ivrige drenge, som syntes det hele var så sejt!!!mandag den 13. august 2012

Masking tape på Formland

I weekenden var jeg sammen med en veninde på Formland i Herning. Det plejer at være et sted, hvor vi finder en masse inspiration, men denne gang syntes jeg ikke, vi så så meget nyt...: Vi har da længe kendt til Masking Tape her i Blogland - og trendy ved vi da godt, det er:-) 


Jeg har været inde og finde lidt tape på Graficals hjemmeside:Lidt har det jo så alligevel sat gang i:-) Så må vi se, hvad jeg finder på at bruge det til.

søndag den 12. august 2012

Vores dejlige sommerferie

Vi har bare været SÅ meget på ferie. Vi har bla været 14 dage sydpå i dejlig varme med sol, pool og strand. Har nydt hinanden og slappet rigtig meget af!!

Det er rigtig dejlig at komme hjem igen, og nu begynder kreativiteten igen at krible...

Der går dog meget tid i haven med at holde ukrudt væk og med at nusse omkring alt det skønne, der vokser og gir' farver og liv i haven.

Men som sagt, det kribler, og jeg har også gang i lidt forskelligt, som jeg glæder mig til at vise:-) Vi blogges og rigtig dejlig uge til alle - pøj pøj med skolestarterne; min søn skal starte i 1. klasse imorgen, og det er bare så stort:-)