torsdag den 5. april 2012

Bukselapper

Drengene er ved at have slidt hul i en del bukser på knæeene, og det er ikke altid jeg kan få fat i færdige lapper - og så er det også billigere at sy selv. Så her har jeg forsøgt mig med at lave nogle lapper, som er ret neutrale...

Jeg har brugt en hjemme-batik-farvet jeans rest, som jeg klippede i en bredde på ca 8 cm. Herefet klippede jeg et stykke flies - et godt fif er at folde fliesen, og klippe gennem flere lag på én gang, så går det lidt hurtigere.


Når der skal stryges flies på et langt smalt stykke, kan det godt være svært at få det til at ligge pænt, mens man stryger.

Her kan det hjælpe lidt, at stryge med spidsen af strygehjernet direkte på flisen mod stoffet - men blot nogle få, hurtige (så vliesen ikke smelter sig fast på hjernet) "tryk" med spidsen nogle punkter midt hele vejen ned.

Så sidder flisen fast, og man kan vende og stryge det fast fra vrangen.

Herefter klippede jeg lapperne i ca 4-5 cm højde - det blev til 7 stk.Jeg valgte at overlocke kanterne, og det blev med fire forskellige blå nuancer af tråde.

Jeg taper altid en pose på bordet ved siden af mig, når jeg sidder og syr - her kommer alle små stof stumper og tråde i, i stedet for de alt for ofte ryger på gulvet...

Når jeg skal overlocke mange dele sammen, sidder jeg altid klar med næste del, som ryger ind lige efter delen før. Det sparrer mig for en del tråd og tid, da jeg slipper for at side og klippe alt for meget til.

Tid sidst, inden jeg syede lappen på, zig-zaggede jeg frem og tilbage på hver lap, for at lave lidt effekt - det blev ret fint! Og så var der eller lapper klar til bukserne.

1 kommentar: