fredag den 27. april 2012

Claus Dalby i min have


Jeg er stor fan af Claus Dalby, og siden jeg opdagede hans blog, har jeg dagligt fulgt med. Han blogger så "naturligt" og forærer sine tips og gode ideer væk.


Hans billeder og fotografier er helt fantastisk smukke og meget inspirerende for mig, og jeg bliver glad og i godt humør, når jeg ser hans haveglimt på bloggen - eller dagbogen, som han kalder det.

Da vi overtog huset, var jeg så spændt på haven. Jeg havde brug for "noget" - en slags bog, hvori jeg kunne gemme navne på havens vækster, hvor jeg måned for måned kunne skrive ned hvad der skal gøres; beskæring, gødning osv. Det skulle være en bog, hvori jeg kunne gemme før og efter billeder, så jeg om nogle år kan kigge tilbage og se hvordan haven forvandler sig.

Efter noget tids søgen fandt jeg frem til "Et haveår" af Claus Dalby, som kunne opfylde alle de ønsker jeg havde - jeg er blevet rigtig glad for den. Det blev mit første Claus Dalby køb...:
Her er det en Røllike, som er godt på vej op - de to
foto til højre er taget i sommers.Jeg holder rigtig meget af at sætte farver sammen i de
samme nuancer, og det er Claus Dalby mester i! Det ville være fantastisk engang at opleve hans have "i virkeligheden", men det er også hyggeligt at følge med på bloggen, hvor man får haven i små bidder og selv må forestille sig helheden.

Jeg har tit tænkt om nogle af blomsterne og tilbehøret i Claus Dalbys have ville passe perfekt hos mig... men hvordan skulle jeg lige... OG SÅ VAR DET BILKA KOM IND I BILLEDET!

... Og siden sidste sommer er det blevet til en lille samling, og Claus Dalby har sat sit præg i min have:-)

Tulipanerne købte jeg i efteråret, og før sneen faldt og frosten satte ind, fik jeg sat 200 tulipaner rundt omkring i haven - og de er på vej op nu, så det kolde arbejde med at grave de kedelig brune knolde ned, lønner sig nu! Jeg købte det rosa mix, som indeholder Vibeæg - Fritillaria, og fire slags tulipaner: Barcelona, Blue Diamond, Maytime og New Design.


Denne må hedde "New Design" - med hvidstribede blade


Påskeklokkerne herunder købte jeg to af, men navnet er blevet væk for mig... Jeg håber, det dukker op på et tidspunkt. Jeg er lidt i tvivl om de kan overleve i potterne, så jeg tror de kommer i jorden sidst på sommeren... Se, den har fregner indeni:-)
Herunder kan man i baggrunden se to zinkvandkander af Claus Dalby fra Bilka, og i forgrunden en trækasse, hvor Lukas har puttet kogler fra haven i.I kælderen har jeg Claus D's lathyrus: "Lady Gisel Hamilton" i lilla til at stå og spirre i kældervinduet. De er kommet i Potmaker-potter af avispapir, og det er første gang jeg prøver det, så det blir spændende om det duer.


Og så skal blomsterne jo have det bedste at leve af, så jeg har også købt krukkemuld fra Claus Dalby. Det vil jeg bruge til alle krukker, og alle min spirer bliver plantet i krukker med denne muld.


Jeg har også et par stykker af zinkbakkerne, og dem forspirer jeg i pt. Når spirerne har fået ca to sæt blade kommer de over i en potmaker-potte. Billederne af zinkbakkerne blev ikke så gode, men man kan da ane dem herunder:Rigtig god weekend til alle:-)

søndag den 22. april 2012

Kagemand

Uhmn, små kagemænd man selv må pynte.

Vi elsker alle fire vandbakkelse, og det er så nemt at lave.

Vi får  store og flotte æg fra bedstemor og bedstefar's høns på Mors, så helt usundt er det heller ikke...

Her er drengene ved selv at pynte hver deres lille kagemand - den var stor nok til, at der også kunne gemmes lidt til dessert.

Rigtig god uge til alle:-)

lørdag den 21. april 2012

Pude strik

Nu da puffen er færdig, er jeg gået igang med næste portion garn fra Pickles, nemlig Albuelita RastaI beskrivelsen af garnet på Pickles webshop står der, at garnet er så blødt, at man ikke tror, det er 100% ren (merino) uld. Jeg var spændt på, om det virkelig var så blødt, og det er det! Det er rigtig dejligt at have mellem hænderne, og jeg glæder mig til at kunne putte på sofaen med en pude betrukket med et pudebetræk af Albuelita Rasta:-)


Opskriften på puden har jeg også fundet hos Pickles, nemlig på deres blog, som indeholder rigtig mange strikkeopskrifter. Jeg strikker med rundpinde i str 10,  og opskriften bruger str 15:fredag den 20. april 2012

Oldes stol - del 5


Efter tur i Flügger, kom jeg hjem med en halvmat terpentin-baseret lak og pulver bejdse!

Jeg havde billeder af stolen med på min telefon, som blev studeret nøje af ekspedienten som hjalp mig. Hun kunne ingen knaster se på træet og ud fra dets farve, mente hun, at stolen måtte være fremstillet i eg!

Vi vil jo gerne bevare stolen som den så ud hos drengenes oldemor, så derfor kom vi frem til at jeg måtte slibe stolen grundigt i bund og vaske den igen i grundrens.

For at få stolen mørk, foreslog hun mig bejdse den, så jeg købte noget bejdse pulver med hjem, som først skulle opløses i varmt vand, afkøle og til sidst males på stolen i "lag" til den ønskede mørke farve kom frem - 3 omgange skulle der til.

Resultatet er blevet en mørk, nøddefarvet eg med lidt farvespil i, da der sikkert er både nuanceforskelle i selve træet, og måske også lidt gammelt lak tilbage. Farvespillet passer godt til stolen, da den ikke ser for "pæn" ud, men mere rustik. 

Nu står stolen og skal tørre natten over med sit første lag lak - der skal nok 2-3 lag mere til...
onsdag den 18. april 2012

Oldes stol - del 4

Mange års skidt og snavs er nu blevet vasket og mildt slebet væk med grundrens og nogle smarte slibe svampe. Svampene har fine slibekorn på begge sider, og kommer i dybden - det er en fordel på stolen med de små krummelurer.

Desværre er det ikke endt ud, som jeg forestillede mig, for nogle steder sidder der stadig lak, og der er træet mørkt, og andre steder står træet åbent og er meget lyst.

Jeg er i tvivl om hvad, jeg skal gøre nu, og må i den lokale Flügger for at få hjælp til at komme videre... 

Vi har heldigvis et par gode Flügger forretninger i byen, og de er super professionelle og dygtige til at hjælpe med at man får de rette produkter og en god vejledning.

Flügger - here I come!!

mandag den 16. april 2012

Pif paf - og her en Puf

Jeg gik helt amok i weekenden, og puffen blev stoppet og syet færdig i går aftes! Jeg er fuldt ud tilfreds med resultatet, og syntes den er blevet flot:


Endnu engang må jeg rose materialet - Pickles Fat and Happy. Jeg ved fra min uddannelsestid som designer hvor svært det er, at sammensætte et sådan garn, da uldfibre alene let brister og ikke er så lange. Det virker til at være en god kombination med 80% uld og 20% polyamid. Polyamid har en  bedre "trækstyrke" og er én lang fiber. Det bliver spændende at se hvordan de to fibre arbejder sammen - og om garnet piller/fnuldre. 

Det var hårdt for fingrene og den lille muskel i tommelfingeren at strikke med garnet og de tykke pinde, men nu gik jeg jo også helt amok og strikkede mere end normalt...


Det var svært at samle puffen i top og bund. Jeg kunne ikke trække det helt sammen, så der blev en lille åbning/rundt hul. Jeg "fiks faksede lidt", og bandt to garn stykker så de krydsede hinanden over midten - trak til og sluttede dem med knuder. Enderne hæftede jeg ind på vrangsiden - det ser fint ud:-)


Puffen er stoppet med fyldet fra tre store sofapuder, jeg havde gemt i skunken fra vores gamle sofa, så der er for 720,- Dkr i garn.

søndag den 15. april 2012

En glædelig overraskelse - en bog fra Isabellas!

Jeg fik i julegave et års abonnement på Isabellas og blev tilmeldt for et par måneder siden. Jeg havde helt glemt, at der fulgte en gave med i medlemsskabet - nemlig en bog: "Isabellas Store Opskriftsbog".


Pludselig stod posten på arbejdet med en pakke til mig - nemlig bogen, og det var en dejlig overraskelse:-) Jeg har ikke nået at kigge meget i den endnu, men glæder mig til at sidde og bladre i den med en kop kaffe og et tæppe om benene. Der er lækre menuplaner i med forslag til borddækning og forskellige andre værtindetips.
Oldes stol - del 3

Stoffet til stolen er kommet, og det ser rigtig fint ud og lader til at være en god kvalitet. Sømmene passer også til både stol og stof, så indtil videre er jeg rigtig godt tilfreds.

Jeg vil slibe med slibesvampe samtidig med jeg vasker stolen i grundrens, og når træet er tørt, vil jeg smøre stolen godt ind i sæbespåne-vand.

Det bliver spændende at se hvordan træets farve kommer til at træde frem, når tidens tand bliver slebet og vasket væk.

Jeg er så frygtelig utålmodig med denne slags projekter - jeg har bare lyst til at lyn-hamre stoffet på, og så vaske og slibe på et senere tidspunkt. Men heldigvis er jeg blevet "klog af erfaring" og har lært, at jeg bliver mest tilfreds ved at tage tingene i den rigtige rækkefølge, og gøre det grundigt og ordentligt fra starten - jeg lyder som en rigtig mor nu!
lørdag den 14. april 2012

Anemoner

De er sprunget ud for nogledage siden i anlægget her i Holstebro - jeg vil lade billederne tale for sig selv:


fredag den 13. april 2012

Strikker deruda'

Jeg fik mit garn fra Pickles leveret igår, og begge garntyper lever fuldt op til mine forventninger! Den brune Albuelita Rasta i 100% merinould er dejlig blød og føles slet ikke som uld. Pickles Fat and Happy er virkelig en FED garn og strikkearbejdet bliver super flot!


Jeg var fuldstændig opslugt af at komme igang med puffen igår, så jeg nåede slet ikke ind for at kigge på blogs - men se herunder; jeg har fået strikket et godt stykke, og jeg prøver at bruge teknikken, de anbefaler på Pickles bloggen - midlertidig oplægning - tror jeg det oversættes... Jeg har "fingerhæklet" en kant og hentet maskerne herudfra. Det bliver spændende at prøve at bruge "sammenvævnings-teknikken", og se om det også kan lykkes at blive pænt for mig.


onsdag den 11. april 2012

Oldes stol - del 2

Nu er betrækket fjernet fra stolen og sammen med det 487 søm!! Det vækkede minder at sidde og arbejde med stolen, og det er sjovt at tænke på hvordan, man for mange år siden har betrukket den.

Der er en stor kaffeplet, tror jeg, på lærredet under betrækket - mon det er Eva - Carstens farmor, der har spildt med sin kaffe...? Jeg ved endnu ikke helt hvad, jeg skal gøre med træet, om jeg skal slibe det eller bare vaske det... Det må jeg tænke lidt mere over eller måske, der er nogen, der har et forslag...?

Jeg har bestilt stof hos TM Materialer  og det blev et andet stof end det jeg først regnede med. Jeg venter på det viste stof og det skal sømmes på med messingsøm.tirsdag den 10. april 2012

Pyh, en hård dag ovenpå ferie

 Det var derfor svært at holde sig fra fristelsen i fryseren... Uhmn, Ben & Jerry's is, det er altså bare guf-is, når der skal lidt ekstra forkælelse til!

Og det skulle der altså til i aften... Det var hårdt at starte på arbejde igen efter en uges fri. Alle pligterne og hverdagens travlhed kom igen med et smæk, så her til aften tynger en spændingshovedpine og træthed... Jeg må i seng i ordentlig tid...

Der blev dog tid til et lille kig i kælderen, hvor det spirrer og gror. Nederst til venstre, er det Claus Dalbys lathyrus, og til højre er det ridderspore fra Isabella Smiths webshop.

I år prøver jeg af at bruge potmakeren, så jeg har haft gang i strimler af avispapir. Det ser ud til at virke fint.

Glæder mig til lunere, tørt vejr:-)


mandag den 9. april 2012

Garn i vente

Pickles Albuelita Rasta 100% merinould
Jeg har for første gang lavet en bestilling på Pickles Webshoppen, og det blev til 5 ruller Albuelita Rasta i farven, man ser her ved siden af.

De har en fed blog, som jeg varmt kan anbefale.

Her finder man de skønneste strikkeopskrifter, som samtidig er super moderne.

Jeg håber på, at garnet er, som de på shoppen lover, "så blødt, at man ikke tror det er uld", så det skal bruges til at strikke to pudebetræk efter et af deres opskrifter - billedet herunder. Det er første gang jeg strikker noget "rigtigt" udover min hjemmefutter, så det bliver så spændende:-)


Jeg er meget optimistisk, så jeg har også bestilt to nøgler af Pickles Fat and Happy. Jeg syntes, at jeg har kigget på mange garn-web-shops, med jeg har ikke kunnet finde et garn, som er så tykt i tråden som dette. Det må være det perfekte interior garn, og jeg glæder mig så meget til at prøve at arbejde med det... jeg håber ikke, det bliver for svært for en nybegynder... Det ville være lidt ærgeligt med et så dyrt et garn. 
Pickles Fat and Happy 80% uld, 20% polyamid

Det er en norsk shop, og jeg skal give 128,- NOK i fragt for de nævnte garnnøgler plus et sæt 100 cm bambusrund- pinde i 10 mm.

Når man handler udenfor Norge, sparer man deres moms på 20%, så det kan man trække fra produk-terne man køber - ikke fragten.

Puf fra Christien Menindertsma 1680,- Euro
Og hvad er så planen med disse to petrol farvede garnnøgler ... Der findes jo en dyr dame ved navn Christien Meindertsma fra Holland,

som har designet en fed puf, der desværre koster 1680,- EURO, hvilket er alt for dyrt for min pengepung...

Men så findes der heldigvis Pickles, som har udviklet et garn, som jeg heldigvis lidt lettere kan få fingre i:-) Og så får jeg også fornøjelsen af selv af producere min puf.

Klik på billedet herunder,  for at komme til opskriften.Pickles Puff Daddy